Μονοετής Διεθνώς Πιστοποιημένη Επαγγελματική Μετεκπαίδευση και Εξειδίκευση στη Θεραπευτική Κλινική Ύπνωση και στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία (Δυνατότητα και εξ αποστάσεως παρακολούθησης, Έναρξη: 19/02/2022)

(0 ψήφοι)

Πληροφορίες Σεμιναρίου

 • Διεύθυνση Διεξαγωγής: Ήβης 17 Μαρούσι (και online)
 • Τόπος Διεξαγωγής: Mαρούσι, Ήβης 17, Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Μοντέρνας Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας
 • Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6987206772
 • Κόστος Σεμιναρίου: 1500
 • Εκπτώσεις: Ειδικές εκπτώσεις για φοιτητές, ανέργους, για ομαδικές εγγραφές
 • Εισηγητής: Κων/νος Βαλαβάνης
 • Ημ/νια Διεξαγωγής: Έναρξη: 19/02/2022 Οι ημερομηνίες εκπαίδευσης είναι οι ακόλουθες: 1) Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 (10:00 – 17:00). 2) Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 (10:00 – 17:00). 3) Σάββατο 30 Απριλίου και Κυριακή 1 Μαΐου 2022 (10:00 – 17:00). 4) Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου 2022 (10:00 – 17:00). 5) Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 (10:00 – 17:00). 6) Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 (10:00 – 17:00). 7) Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00) 8) Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 (10:00 – 17:00). 9) Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 (10:00 – 17:00). 10) Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 (10:00 – 17:00). 11) Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 (10:00 – 17:00). 12) Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 (10:00-17:00)
 • Απαιτείται Εγγραφή: Χωρίς Επιλογή
 • Παρακολούθηση Εξ Αποστάσεως: Χωρίς Επιλογή

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Μονοετής Διεθνώς Πιστοποιημένη Επαγγελματική Μετεκπαίδευση και Εξειδίκευση στη Θεραπευτική Κλινική Ύπνωση και στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία (Δυνατότητα και εξ αποστάσεως παρακολούθησης, Έναρξη: 19/02/2022)

 
   

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2022 (19/02/2022) ΝΕΟΥ ΜΟΝΟΕΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:

 

ΜΟΝΟΕΤΗΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΙΑΚΗ -

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

LEVEL 5 ADVANCED PROFESSIONAL DIPLOMA IN THERAPEUTIC CLINICAL HYPNOTHERAPY (ΤCH) - COGNITIVE BEHAVIOURAL HYPNOTHERAPY (CBH)

Μονοετής εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Υπνοθεραπεία (Cognitive Behaviour Hypnotherapy). H εκπαίδευση θα αρχίσει το Φεβρουάριο του 2022 (19/02/2022) και θα ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2023 (12/02/2023).

Χώρος εκπαίδευσης: Ήβης 17, Μαρούσι, 15124, Πλησίον ΗΣΑΠ, Τηλ: 210/6142343, 6987206772 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. '; document.getElementById('cloak49204').innerHTML += ''+addy_text49204+'<\/a>'; //--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Website: https://www.psychotherapia-marousi.gr/ekpaideusi-stin-

kliniki-upnotherapeia


Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Μοντέρνας Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας και τα προγράμματα εκπαίδευσης που παρέχει είναι διεθνώς πιστοποιημένα και

αναγνωρισμένα από το International / National Council of Psychotherapists (ICP / NCP), από το Accredited Counsellors, Coaches, Psychotherapists and Hypnotherapists (ACCPH), από το International Hypnosis Association (IHA), από το Professional Hypnotherapists Practitioners Association (PHPA), από το International Association of Therapists (IAOTH), από το International Association of Accredited Coaches, Therapists and Mentors (IACTM), από το Complementary Medical Association (CMA καθώς και από το International Practitioners of Holistic Medicine (IPHM).

Οι απόφοιτοι του κέντρου και του προγράμματος εκπαίδευσης θα έχουν το δικαίωμα εγγραφής ως πλήρη και έγκριτα μέλη του ICP/NCP, του ACCPH, του ΙΗΑ, του PHPA, του ΙΑΟΤΗ, του IACTM, του CMA και του IPHM και παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ως πλήρη μέλη στο Complementary and Natural Healthcare Council (CNHC) που αποτελεί τον

επίσημο φορέα ρύθμισης του επαγγέλματος του κλινικού υπνοθεραπευτή στη Βρετανία (Professional Standards Authority). Επιπλέον, οι απόφοιτοι του

προγράμματος θα μπορούν να λάβουν πλήρη νομική και επαγγελματική ασφάλιση για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας που θα παρέχουν (BGI.uk Insurance).

 

Επίσης, οι απόφοιτοι θα μπορούν να εγγραφούν και σε άλλους διεθνούς κύρους

επαγγελματικούς συλλόγους της αρεσκείας τους, καθώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης αντανακλά στις υψηλότερες διεθνώς κατοχυρωμένες απαιτήσεις. Το πρόγραμμα

εκπαίδευσης θα λαμβάνει χώρα μια φορά το μήνα (ένα Σαββατοκύριακο μηνιαίως / οι ημερομηνίες αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω), ενώ θα υπάρχει ομαδική πρακτική και εποπτεία μια φορά το μήνα διάρκειας 4 ωρών (12 εποπτείες συνολικά

/ 1 ανά μήνα διάρκειας 4 ωρών).

Όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εξ αποστάσεως θα έχουν τη δυναότητα να συνδέονται μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας zoom και να παρακολουθούν ζωντανά το μάθημα που θα διεξάγεται στο χώρο εκπαίδευσης συμμετέχοντας ενεργά. Επίσης, τα μαθήματα γράφονται και εν συνεχεία αποστέλλονται οι αντίστοιχοι κωδικοί πρόσβασης στους εκπαιδευόμενους έτσι ώστε να μπορούν να τα παρακολουθήσουν ξανά εμπεδώνοντας το υλικό ή να τα παρακολουθήσουν σε περίπτωση κάποιας απουσίας. Έτσι, μπορούν όλες και όλοι να είναι σίγουροι ότι θα συμμετέχουν και θα παρακολουθήσουν όλη την πορεία της εκπαίδευσης χωρίς το παραμικρό κενό.

Στο πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν απόφοιτοι και φοιτητές δημοσίων πανεπιστημίων και κολλεγίων ψυχολογίας, σύμβουλοι ψυχικής υγείας και

εκπαιδευόμενοι στη συμβουλευτική, ψυχοθεραπευτές και εκπαιδευόμενοι στην ψυχοθεραπεία, ολιστικοί και εναλλακτικοί θεραπευτές, απόφοιτοι και σπουδαστές ανθρωπιστικών σχολών, απόφοιτοι και σπουδαστές κοινωνιολογίας, απόφοιτοι και σπουδαστές κοινωνικής εργασίας, απόφοιτοι και σπουδαστές νοσηλευτικής και

επαγγελμάτων υγείας, ειδικευόμενοι ψυχίατροι και όσοι μπορούν στη συνέντευξη να επιδείξουν κάποια γνώση σε σχέση με τη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία η την κλινική υπνοθεραπεία. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν επίσης να γραφτούν άτομα που προέρχονται από άλλους επιστημονικούς κλάδους και επιθυμούν να

ξεκινήσουν μια πιστοποιημένη επαγγελματική καριέρα στη Γνωσιακή

Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία. Άτομα που έχουν κάνει προσωπική θεραπεία


μέσω οποιασδήποτε προσέγγισης μπορούν επίσης να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Με το πέρας του προγράμματος οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να εξασκήσουν με ασφάλεια και δεοντολογία το επάγγελμα του γνωσιακού συμπεριφορικού κλινικού υπνοθεραπευτή, όντας σε θέση να εφαρμόζουν με επιτυχία τις βασικές αρχές της γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας και της κλινικής υπνοθεραπείας σε ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο συνθετικό

ψυχοθεραπευτικό μοντέλο.

Ενδεικτικές θεματικές του προγράμματος εκπαίδευσης είναι οι ακόλουθες:

 1. ΕισαγωγήστηνΚλινικήΎπνωση/ΚλινικήΥπνοθεραπεία.
 2. ΗΙστορίατηςΚλινικήςΥπνοθεραπείας(Απότααρχαίαχρόνιαέωςσήμερα).
 3. Η Κλινική Υπνοθεραπεία ως μια αξιόπιστη και επιστημονικά τεκμηριωμένηθεραπεία τωνψυχικώνδιαταραχών.
 1. ΕισαγωγήστηΣυμπεριφορικήΘεραπείακαιστηΓνωσιακήΣυμπεριφορικήΘεραπεία.
 2. ΕισαγωγήστηΓνωσιακήΣυμπεριφορικήΥπνοθεραπεία(CognitiveBehaviourHypnotherapy–CBH).
 3. Η διαμόρφωση περίπτωσης (case formulation) με βάση το μοντέλο τηςΓνωσιακήςΣυμπεριφορικήςΥπνοθεραπείας.
 4. Η αξιολόγηση της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Υπνοθεραπείας ως έναολοκληρωμένοσυνθετικόμοντέλοψυχοθεραπείας.
  1. ΕισαγωγήστιςθεμελιωθείςτεχνικέςτηςΑναλυτικήςΥπνοθεραπείας.
  2. ΝευροεπιστήμηκαιΥπνοθεραπεία.
   1. ΗΚλινικήΥπνοθεραπείακαιοΑνθρώπινοςΕγκέφαλος.
 5. ΗδιαμόρφωσημιαςσυνεδρίαςΓνωσιακήςΣυμπεριφορικήςΚλινικήςΥπνοθεραπείαςΙ.
 6. Η διαμόρφωση μιας συνεδρίας Γνωσιακής Συμπεριφορικής ΚλινικήςΥπνοθεραπείας ΙΙ (Χτίζοντας εμπιστοσύνη, υποσυνείδητη επικοινωνία,αναπαραστατικάσυστήματαεπικοινωνίας,rapport,pacing,mirroring,matching,leading,anchoring).
 7. H χρήση της Υπνωτικής Γλώσσας (Hypnotic Language Patterns), η χρήση τηςΕρικσονιακήςΓλώσσας(EricksonianLanguage Patterns/Tellinga

Story), Conversational Hypnosis.

 1. Hδιαδικασίατηςσυνέντευξης(motivationalinterviewing)καιοιβασικέςδεξιότητεςσυμβουλευτικής(counsellingskills).
  1. ΕισαγωγήστοDSMV-ΚλινικήΨυχολογίακαιΨυχοπαθολογία.
  2. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή ΣυμπεριφορικήΚλινική Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία των Αγχωδών Διαταραχών (AnxietyDisorders).
  3. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή ΣυμπεριφορικήΚλινική Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία των Διαταραχών Διάθεσης (MoodDisorders).
  4. ΔιαμόρφωσηΠερίπτωσης:ΗΓνωσιακήΣυμπεριφορικήΚλινικήΥπνοθεραπείαγια τηΘεραπεία τηςΚατάθλιψης(Depression).
  5. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή ΣυμπεριφορικήΚλινικήΥπνοθεραπείαγιατηΘεραπείατουΆγχουςκαιτωνΦοβιών(AnxietiesandFears).
  6. ΗΓνωσιακήΣυμπεριφορικήΘεραπείακαιηΓνωσιακήΣυμπεριφορικήΚλινικήΥπνοθεραπεία για τη Θεραπεία της Διαταραχής Σωματοποίησης (SomatisationDisorder).
  7. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή ΣυμπεριφορικήΚλινική Υπνοθεραπεία για την αύξηση της εμπιστοσύνης, της αυτοεκτίμησηςκαιτηςαυτοπεποίθησης(instillingself-confidence).
  8. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή ΣυμπεριφορικήΚλινικήΥπνοθεραπείαγιατηΒελτίωσητωνΑθλητικώνΕπιδόσεων(improvingsportsperformance).
  9. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή ΣυμπεριφορικήΚλινικήΥπνοθεραπείαγιατηΔιαχείρισητουΘυμούκαιτηςΕπιθετικότητας(AngerandAggressionManagement).


 1. ΗΓνωσιακήΣυμπεριφορικήΘεραπείακαιηΓνωσιακήΣυμπεριφορικήΚλινικήΥπνοθεραπείαγιατηΔιαχείρισητου Πόνου(PainManagement).
  1. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή ΣυμπεριφορικήΚλινικήΥπνοθεραπείαγιατηναντιμετώπισητωνΔιαταραχών ΎπνουκαιτηςΑϋπνίας(SleepDisordersandInsomnia).
  2. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή ΣυμπεριφορικήΚλινική Υπνοθεραπεία για τη Διαχείριση του Εργασιακού Στρες (Work-RelatedStress).
  3. ΗΓνωσιακήΣυμπεριφορικήΘεραπείακαιηΓνωσιακήΣυμπεριφορικήΚλινικήΥπνοθεραπεία για την Απώλεια Βάρους και την Παχυσαρκία (Weight Loss andObesity).
  4. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή ΣυμπεριφορικήΚλινικήΥπνοθεραπείαγιατηΔιακοπήτουΚαπνίσματος(SmokingCessation).

 1. ΗΓνωσιακήΣυμπεριφορικήΘεραπείακαιηΓνωσιακήΣυμπεριφορικήΚλινικήΥπνοθεραπεία για τηναντιμετώπιση τωνΣεξουαλικών

Δυσλειτουργιών (Sexual Dysfunctions).

 1. ΗΓνωσιακήΣυμπεριφορικήΘεραπείακαιηΓνωσιακήΣυμπεριφορικήΚλινική Υπνοθεραπεία για την αντιμετώπιση των Αυτοάνοσων Νοσημάτων καιΨυχογενών Δερματικών Διαταραχών (Autoimmune and PsychodermatologicalDisorders).
 2. ΗΓνωσιακήΣυμπεριφορικήΘεραπείακαιηΓνωσιακήΣυμπεριφορικήΚλινική Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία του Μετατραυματικού Στρες (Post-Traumatic Stress Disorder).
 3. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική ΚλινικήΥπνοθεραπείαγιατηΘεραπείατωνΔυσφορικώνΣυνηθειών (OutdatedBehavioursandIrritatingHabits).
 4. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή ΣυμπεριφορικήΚλινική Υπνοθεραπεία για την αντιμετώπιση των εθιστικών συμπεριφορών(Addictions).


 1. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή ΣυμπεριφορικήΚλινικήΥπνοθεραπείαγιατηΔιεκδικητικότητα(CBHforAssertiveness).

 1. ΕισαγωγήστοMindfulnessBasedCognitiveTherapy.
 2. ΕισαγωγήστοΔιαλογισμό,τοΝευρογλωσσικόΠρογραμματισμόκαιτοTime-Line Therapy.
 3. ΚώδικαςΔεοντολογίας,Εγγραφήσεεπιστημονικούςσυλλόγους,προσωπικήθεραπεία,εποπτεία,πρωτόκολλο παραπομπής,συνεργασίαμε έναδίκτυο

επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

 1. Αναπτύσσοντας το δικό σας γραφείο γνωσιακού – συμπεριφορικούκλινικούυπνοθεραπευτή.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω το πρόγραμμα θα λάβει χώρα σε 12 εντατικά διήμερα (Σαββατοκύριακα) από τις 10:00 έως τις 17:00.

Οι ημερομηνίες εκπαίδευσης είναι οι ακόλουθες:

 

1) Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 (10:00 – 17:00).
2) Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 (10:00 – 17:00).
3) Σάββατο 30 Απριλίου και Κυριακή 1 Μαΐου 2022 (10:00 – 17:00).
4) Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου 2022 (10:00 – 17:00).
5) Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 (10:00 – 17:00).
6) Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 (10:00 – 17:00).
7) Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00)
8) Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 (10:00 – 17:00).
9) Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 (10:00 – 17:00).
10) Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 (10:00 – 17:00).
11) Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 (10:00 – 17:00).

12) Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 (10:00-17:00)

Το συνολικό κόστος του προγράμματος για τα διήμερα εκπαίδευσης ανέρχεται στα 1.650 ευρώ (1500 ευρώ για φοιτητές και ανέργους και για εγγραφές έως 15/02/2022),


ενώ οι τετράωρες ομαδικές εποπτείες θα κοστίζουν 40 ευρώ έκαστη (και οι 4 ώρες). Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης η τιμή είναι 1500 ευρώ, ενώ η κράτηση θέσης γίνεται με την καταβολή 100 ευρώ. Το ποσό μπορεί να εξοφληθεί σε ισόποσες δόσεις έως το 11ο διήμερο (21 και 22 Ιανουαρίου 2023). Για φοιτητές και ανέργους η τιμή του προγράμματος ανέρχεται στα 1500 ευρώ, είτε η πληρωμή γίνει εφάπαξ, είτε με δόσεις. Επίσης, η τιμή του προγράμματος σε περιπτώσεις έγκαιρων εγγραφών έως 15/02/2022, εφάπαξ πλήρωμής ή ομαδικών εγγραφών θα είναι 1500 ευρώ χωρίς τις εποπτείες.

Η φιλοσοφία του προγράμματος βασίζεται στην άρτια θεωρητική κατάρτιση και στην πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευόμενων. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην πρακτική εφαρμογή των τεχνικών και τη βιωματική εκμάθηση της γνωσιακής συμπεριφορικής υπνοθεραπείας. Όλες οι σημειώσεις του μαθήματος, καθώς και η αντίστοιχη βιβλιογραφία παρέχονται ηλεκτρονικά και οι εκπαιδευόμενοι δεν χρειάζεται να προβούν σε αγορές άλλων συγγραμμάτων.

Επίσης, στους εκπαιδευόμενους θα δοθούν ειδικά διαμορφωμένα οποθεραπευτικά σενάρια για όλες τις διαταραχές που περιγράφονται στην ύλη. Τα υπνοθεραπευτικά αυτά σενάρια θα αποτελέσουν για τους εκπαιδευόμενους ένα εξαιρετικό υλικό βάσει του οποίου θα μπορέσουν να τελειοποιήσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία και ταυτόχρονα θα τους

συντροφεύουν σε όλη τους την καριέρα. Πρόκειται για μια εκπληκτική δουλειά η οποία έχει γίνει κα αποτελεί εγγύηση για την άριστη εκμάθηση της κλινικής υπνοθεραπείας. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση παρέχει πάνω από 250 ειδικά διαμορφωμένα υπνοθεραπευτικά σενάρια πολύ υψηλού επίπεδου.

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας το γεγονός ότι οι εκπαιδευόμενοι προηγούμενων τμημάτων είναι σε θέση από το δεύτερο διήμερο να παράγουν τα δικά τους

υπνοθεραπευτικά σενάρια με βάση τις ανάγκες του θεραπευόμενου και με βάση τις αρχές και τους κανόνες δημιουργίας ενός πλήρους και αποτελεσματικού υπνοθεραπευτικού σενάριου (Το μοντέλο των 14 βημάτων συγγραφής ενός υπνοθεραπευτικού σενάριου διδάσκεται με απόλυτη σαφήνεια στους

εκπαιδευόμενου). Ακόμα, το υλικό διευρύνεται συνεχώς και η βιβλιογραφία που λαμβάνουν οι εκπαιδευόμενοι είναι ένα εκπληκτικό επιστημονικό και θεραπευτικό υλικό το οποίο θα τους συνοδεύει σε όλη τη θεραπευτική τους πορεία έχοντας τη δυνατότητα να ανατρέχουν συνεχώς εκεί και να οργανώνουν με επιτυχία και

αποτελεσματικότητα τις θεραπευτικές τους παρεμβάσεις.

Ακολούθως, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι εκπαιδευόμενοι μέσα από την

εκπαίδευση μαθαίνουν να ξεχωρίζουν και να εφαρμόζουν τεχνικές από διάφορες προσεγγίσεις της κλινικής υπνοθεραπείας, με την έμφαση να είναι στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία. Επιπροσθέτως, μαθαίνουν και είναι σε θέση να εφαρμόζουν τεχνικές της αναλυτικής υπνοθεραπείας, τεχνικές της ερικσονιακής υπνοθεραπείας και παράλληλα εκπαιδεύονται στα βασικά χαρακτηριστικά της

ενσυνειδητότητας (mindfulness) και στις βασικές εφαρμογές του Νευρογλωσσικού προγραμματισμού (NLP). Κατ’ ακολουθίαν, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην άριστη χρήση της υπνοθεραπευτικής γλώσσας και στην εις βάθος εκμάθηση των

ερικσονιακών γλωσσικών σχημάτων, κάτι που αποτελεί απαραίτητο εφόδιο και αναπόσπαστο μέρος της υνποθεραπευτικής διαδικασίας.

Η αξιολόγηση των εκπαιδευόμενων λαμβάνει χώρα μέσω προφορικών παρουσιάσεων και ομαδικών εργασιών πάνω σε θέματα που θα αναλυθούν στην εκπαίδευση, καθώς και σε περιστατικά που θα αναλυθούν στις εποπτείες


Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα απονεμηθούν στους εκπαιδευόμενους ειδικά πιστοποιητικά συνεχιζόμενης εκπαίδευσης

(πιστοποιημένα από το ICP/NCP, από το ACCPH, από το IHA, από το ΙΑΟΤΗ, από το PHPA, από το ΙΑCTM, από το CMA και από το IPHM) πάνω σε ειδικές κλινικές εφαρμογές της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Κλινικής Υπνοθεραπείας, τα οποία μπορούν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους

λειτουργώντας επικουρικά στο πλήρως πιστοποιημένο από διεθνούς κύρους φορείς ανώτερο επαγγελματικό δίπλωμα που χορηγείται με το πέρας της εκπαίδευσης.

Τα πιστοποιητικά αυτά αφορούν σε ειδικές εφαρμογές της Γνωσιακής

Συμπεριφορικής Κλινικής Υπνοθεραπείας, όπως η διακοπή καπνίσματος, ο έλεγχος και η ανακούφιση από τον πόνο, η αύξηση των επιδόσεων στα σπορ, η

αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, η αντιμετώπιση των αγχωδών διαταραχων και των διαταραχών διάθεσης, η διαχείριση των αυτοάνοσων νοσημάτων καθώς σε άλλα θέματα στα οποία η κλινική υπνοθεραπεία έχει να επιδείξει μια εξαιρετική και βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης είναι υποχρεωτική η προσωπική θεραπεία στην οποία χρειάζεται οι εκπαιδευόμενοι να συμμετέχουν. Έτσι, χρειάζεται να

πραγματοποιήσουν 16 -20 συνεδρίες με βάση το μοντέλο της Γνωσιακής

Συμπεριφορικής Κλινικής Υπνοθεραπείας επιλέγοντας από τη λίστα των εξαίρετων αποφοιτών της εκπαίδευσης. Με βιωματικό λοιπόν τρόπο δίνεται η δυνατότητα πλήρους αφομοίωσης του μοντέλου και η εν τοις πράγμασι βίωσης της

αποτελεσματικότητάς του.

Με το πέρας της εκπαίδευσης ή και κατά τη διάρκεια είναι σημαντικό οι

εκπαιδευόμενοι να ξεκινήσουν και την ατομική τους εποπτεία η οποία είναι βασικό στοιχείο για να μπορούν να δουλεύουν με ασφάλεια και δεοντολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε : Tηλ: 6987206772, 2106142343

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Website: https://www.psychotherapia-marousi.gr/ekpaideusi-stin-kliniki- upnotherapeia

Διεύθυνση: Ήβης 17, Μαρούσι, 15124, Πλησίον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

(Εισηγητής και υπεύθυνος προγράμματος: Κωνσταντίνος Βαλαβάνης). Δείτε το Βιογραφικό του Εισηγητή.

O Kων/νος Γ. Βαλαβάνης είναι επαγγελματικό μέλος των ακόλουθων συλλόγων:

Professional Memberships

 1. BritishPsychologicalSociety(BPS)- BPSAccreditedCertificateinClinicalSupervisionCSAccred.
 2. Accreditedandregisteredmemberof CNHC(ComplementaryandNaturalHealthCareCouncil–ProfessionalStandards Authority)
  1. AmericanPsychologicalAssociation(APA)
  2. AmericanAcademyofClinicalPsychology(AACPSY)
  3. AustralianCounselingAssociation(ACA)
  4. National/InternationalCouncilofPsychotherapy(NCP/ICP)RegisteredandcertifiedSupervisor/AccreditedMember
   1. NationalSocietyofPsychotherapists(NSPsy)
   2. AmericanCounselingAssociation(ACA)-ProfessionalMember
   3. InternationalAssociationofAppliedPsychology(IAAP)
   4. SeniorMemberofAccreditedCounsellors,Coaches,Psychotherapists,Hypnotherapists(ACCPH)-RegisteredSupervisor
    1. ProfessionalHypnotherapyPractitionersAssociation(PHPA)
 3. AmericanBoardofNeuro-LinguisticProgramming(ABNLP)
 4. AmericanHypnosisAssociation(AHA)
 5. InternationalInstituteofComplementaryTherapies(IICT)
 6. InternationalPractitionersofHolisticTherapies(IPHM)
 7. ComplementaryTherapistsAccreditedAssociation(CThAA)
 8. ProfessionalMembership, TheAchology.TheAcademyforModernAppliedPsychology
 9. TransformationCoachesDirectory, TransformationalCoachingAcademy
 10. BritishHolisticMedicalAssociation(BHMA)
  1. NLPGlobalStandardsAssociation (NLPGSA)
 11. TheRoyleInstituteofHypnotherapyandPsychotherapy(RIHP)
 12. TheProfessionalHypnotherapyNetwork(PHN)
 13. AmericanAllianceofHypnotists(AAH)(CertifiedHypnosisTrainer)
 14. AmericanUnionofNLP(AUNLP)(CertifiedNLPTrainer)
 15. TheNationalSocietyofTalkingTherapies(FellowMember,FNSTT)
 16. International/NationalCouncilofPsychotherapists(ICP/NCP)-Registeredandcertified Supervisor /AccreditedMember
 17. International Guild for Cognitive Behavioural Therapy Practitioners (iGCBT) -AccreditedCBTTRAINER
 18. International Guild for NLP Practitioners (iGNLP) - CERTIFIED NLP MASTERPRACTITIONER
  1. UKCouncilofHypnotherapy(UKCH-ProfessionalMember)
  2. NationalAssociationofCognitiveBehaviouralTherapies(NABCT)
  3. InternationalGuildofHypnotherapyPractitioners(iGHyp)-CERTIFIEDHYPNOTHERAPYTRAINER
  4. International Guild for Personal & Professional Advancement (iGPPA) - iGCLCGESTALTPRACTITIONERCERTIFIEDMEMBER
  5. International Guild for Personal & Professional Advancement (iGPPA) - iGCLCMINDFULNESS COACHPRACTITIONERCERTIFIEDMEMBER
   1. ComplementaryMedicalAssociation(CMA)-AccreditedTrainingProvider
   2. InternationalAssociationofAccreditedCoaches,Therapists,Mentors(IACTM)-AccreditedTrainingProvider
    1. InternationalHypnosisAssociation(IHA)-AccreditedTrainingProvider
    2. InternationalAssociationofTherapists(IAOTH)- AccreditedTrainingProvider
    3. InternationalNaturalHealersAssociation(INHA)-ProfessionalMember


 


Οι θέσεις για την παρακολούθηση του μαθήματος στο χώρο εκπαίδευσης είναι εξαιρετικά περιορισμένες και για αυτό είναι σημαντικό να κάνετε άμεσα την κράτηση της θέσης σας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα ήταν καλό να κάνετε άμεσα την εγγραφή σας καθώς οι θέσεις κλείνουν πολύ γρήγορα. Για όσους παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εξ αποστάσεως οι εγγραφές μπορούν να γίνουν μέχρι την έναρξη της εκπαίδευσης (και πάλι όμως με τη σημείωση ότι μπορεί να έχει και για τους εξ αποστάσεως να έχει συμπληρωθεί ο αριθμός). Θα πρέπει να επισημανθεί ότι λόγω πανδημίας τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και η είσοδος στο χώρο γίνεται ανάλογα με τις εκάστοτε οδηγίες. Η βασική μας σκέψη βρίσκεται αταλάντευτα στην απόλυτη ασφάλεια για τους συμμετέχοντες και το διδακτικό προσωπικό.

Θα υπάρξει έκπτωση 150 ευρώ (τελική τιμή – 1500 ευρώ) σε περίπτωση άμεσης κράτησης θέσης στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή σε περιπτώσεις ομαδικών εγγραφών, καθώς και εκπτώσεις σε σεμινάρια και επόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης που θα λάβουν χώρα στη γνωσιακή

συμπεριφορική θεραπεία, στη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία για την αντιμετώπιση των αγχωδών διαταραχών, στην εισαγωγή στις βασικές σχολές

ψυχοθεραπείας, στο mindfulness, στο minfdulness based cognitive therapy, στη συμβουλευτική, στην ανάλυση των διαγνωστικών κατηγοριών σύμφωνα με το DSM V, στο νευρογλωσσικό προγραμματισμό και σε άλλα θέματα . Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα λαμβάνουν συνεχώς χώρα σεμινάρια και μαθήματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης τα οποία μπορούν οι εκπαιδευόμενοι να τα παρακολουθούν, εφόσον το επιθυμούν (προεραιτική συμμετοχή).

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής συνεχώς θα λαμβάνουν χώρα ειδικά σεμινάρια (προαιρετικά) με θεματολογία που θα βοηθάει τους εκπαιδευόμενους που

συμμετέχουν να διερύνουν και να πλουτίζουν τις γνώσεις τους στη συμβουλευτική, την ψυχοθεραπεία, την κλινική ψυχολογία.

Με την εγγραφή τους οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν δωρεάν το υλικό (recordings και σημειώσεις) 7 τρίωρων σεμιναρίων με αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά των κύριων προσεγγίσεων συμβουλευτκής και ψυχοθεραπείας και στον τρόπο που μπορεί κάποιος να εντάξει δημιουργικά τις βασικές αυτές αρχές τους στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία.


Όλα τα προγράμματα που θα λάβουν χώρα είναι επιπέδου awards, certificates και diplomas και είναι πλήρως πιστοποιημένα από τους ακόλουθους φορείς:

 1. ΤοInternational/NationalCouncilofPsychotherapists(ICP/NCP)μεδυνατότηταπαράλληληςεγγραφήςκαιστοComplementaryandNaturalHealthcareCouncil

 1. ΤοAccreditedCounsellors,Coaches,PsychotherapistsandHypnotherapists(ACCPH)

 1. ΤοInternationalHypnosisAssociation(IHA)

 1. ΤοProfessionalHypnotherapistsPractitionersAssociation(PHPA)

 1. ΤοInternationalAssociationofTherapists(IAOTH)

 1. ΤοInternationalPractitionersofHolistic Medicine(IPHM)

 1. ΤοInternationalAssociationofCoaches, TherapistsandMentors(IACTM)

 1. ToComplementaryMedicalAssociation(CMA)

 1. ToInternationalNaturalHealersAssociation(INHA)

Στους παραπάνω συλλόγους μπορούν να εγγραφούν οι απόφοιτοι του προγράμματος και να χρησιμοποιούν τα λογότυπα των φορέων (μπορείτε να τα δείτε εν συνεχεία) στις ιστοσελίδες τους δείχνοντας τον

επαγγελματισμό και την κατάρτισή τους.


 


 



 
   


Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια