Μεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
Ετήσιο Διαδικτυακό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο: Εισαγωγή στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία
Ετήσιο Διαδικτυακό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο: Εισαγωγή στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία

10/04/2024 18:00 -
04/11/2025 21:00 -

Ετήσιο Διαδικτυακό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο: Εισαγωγή στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία

Κατηγορία: Ψυχολογία

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ (EΔΟΑ)

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Μωρόγιαννης

Ενότητες

Περιγραφή:

Σκοπός μας είναι να δώσουμε στους συμμετέχοντες μια εισαγωγική μεν, αλλά κατά το δυνατόν ευρεία και εμβριθή θεωρητική προσέγγιση της Ομαδικής Ανάλυσης, και παράλληλα, να προσφέρουμε σε όλους, την ευκαιρία της συμμετοχής σε Ομάδες Εμπειρίας, που θα συντονίζονται κατά το Ομαδικο-αναλυτικό πρότυπο.

Κάθε συνεδρία του σεμιναρίου περιλαμβάνει μια θεωρητική εισήγηση και συζήτηση, ακολουθούμενη από ομάδες εμπειρίας στις οποίες θα συμμετέχουν όλα τα μέλη του Σεμιναρίου.

Οι θεωρητικές παρουσιάσεις γίνονται από Έλληνες και ξένους ειδικούς (Ομαδικούς αναλυτές, Ψυχαναλυτές, Κοινωνιολόγους, Νευροεπιστήμονες, Φιλοσόφους, και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων) που είναι κλινικοί η ενδιαφέρονται θεωρητικά και ερευνητικά για την ομαδική θεωρία και τα ομαδικά δυναμικά.

Ο συντονισμός των ομάδων εμπειρίας γίνεται από ομαδικούς αναλυτές, μέλη του ΕΔΟΑ και της Διεθνούς Ομαδικής Αναλυτικής Εταιρείας (Group Analytic Society International).

Οι Ομάδες Εμπειρίας δίνουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να έχουν προσωπική εμπειρική επιβεβαίωση της ομαδικής λειτουργίας και των φαινομένων που αναπτύσσονται στην ομάδα καθώς και την δυνατότητα επεξεργασίας των ομαδικών αναλυτικών θεωριών. Η συμμετοχή στην ομάδα εμπειρίας είναι ένας εμπειρικός τρόπος μελέτης της ομαδικής κατάστασης.

Το σεμινάριο μπορεί να αποτελέσει τη «θύρα εισόδου» για όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν ως Oμαδικοί Aναλυτές. Περισσότερες πληροφορίες κατά την εγγραφή.
Επιστημονική επιτροπή: Κωνσταντίνος Μωρόγιαννης, Χουρδάκης Νικόλαος, Νατάσσα Αποστολάκη

τιμή Σεμιναρίου : 750€

Πληροφορίες

Εκπτώσεις:

Τα δίδακτρα πληρώνονται σε τρεις δόσεις (Α’ δόση με την Εγγραφή, Β’ Δόση τον Νοέμβριο, Γ’ Δόση τον Ιανουάριο).
Εφ’ άπαξ πληρωμή: Έκπτωση 10%
Φοιτητές: Έκπτωση 15% (3 Δόσεις)

Σε ποιους απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχοθεραπευτές, ψυχιάτρους, ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνικούς ανθρωπολόγους, νοσηλευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κοινωνιολόγους, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, στελέχη επιχειρήσεων, διοικητικά στελέχη υπηρεσιών υγείας, πτυχιούχους σχολών διοίκησης επιχειρήσεων, επιστημών υγείας και διατροφολογίας, τμημάτων επικοινωνίας, στους φοιτητές των αντίστοιχων κλάδων, και γενικά στον καθένα που ενδιαφέρεται από θεωρητική άποψη για τη δυναμική των μικρών (small groups), μεσαίων (median groups) και μεγάλων (large groups) ομάδων, αλλά επιθυμεί επίσης και να συμμετάσχει προσωπικά σε μια ομάδα εμπειρίας πού θα συντονίζεται με βάση τη θεωρία και την τεχνική της Ομαδικής Ανάλυσης.

Ημερομηνίες

10/04/2024 18:00 -
04/11/2025 21:00 -

Απομακρυσμένη παρακολούθηση:

Ναι

Θέλω να μάθω περισσότερα

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης