Μεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
Εργαστήριο Ψυχοδράματος-Προσωπικής Ανάπτυξης
Εργαστήριο Ψυχοδράματος-Προσωπικής Ανάπτυξης

29/10/2023 10:30 -

Εργαστήριο Ψυχοδράματος-Προσωπικής Ανάπτυξης

Κατηγορία: Ψυχολογία

Ψυχοκίνηση, Κέντρο Ψυχοδράματος και Προσωπικής Ανάπτυξης

Εισηγητής: Δανάη Χορομίδου

Περιγραφή

Περιεχόμενο εργαστηρίου

Το εργαστήριο είναι βιωματικό: θα δουλέψουμε στα θέματα που φέρνει η ομάδα όπως αναδύονται στο “εδώ και τώρα” της συνάντησης, μέσα από την αλληλεπίδραση των μελών της ομάδας και θα έχουμε την ευκαιρία να εκφραστούμε, να συνδεθούμε και να αναπτύξουμε τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητά μας σε σχέση με αυτά.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου εφαρμόζονται οι ψυχοδραματικές τεχνικές (σωσία, καθρέφτης, αντιστροφή ρόλου, μονόλογος, εκπαίδευση σε ρόλο (role playing), συγκεκριμενοποίηση κ.α.) και η κοινωνιομετρία.

Η δουλειά μας πραγματοποιείται σε ασφαλές πλαίσιο και προωθείται κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης, με σεβασμό στο ρυθμό και το βίωμα του κάθε συμμετέχοντα.

Λίγα λόγια για το Ψυχόδραμα: ψυχή εν δράσει!

Στο ψυχόδραμα μπορεί κανείς να γνωρίσει και να αναπτύξει τον εαυτό του μέσω της βιωματικής διαδικασίας και της συνολικής έκφρασης σε σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό επίπεδο.

Μας βοηθά να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο που λειτουργούμε στην καθημερινή μας ζωή και το πώς σχετιζόμαστε με τους άλλους.

Διευρύνονται οι δυνάμεις και δυνατότητές μας και αναπτύσσουμε μια θετική- συνεργατική επαφή με τον εαυτό μας.

Τελικά το άτομο ενθαρρύνεται να εμπλέκεται ενεργά στις καταστάσεις και σχέσεις, αναπτύσσοντας τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητά του ενώ απομακρύνεται από συμπεριφορές «κλεισίματος» στον εαυτό και απομόνωσης.

Μία ψυχοδραματική συνάντηση, είναι ένας αυτοσχεδιασμός με άπειρες δυνατότητες έκφρασης και μορφής με γνώμονα την αυθεντικότητα, την αλήθεια, το «ακούω» και το «νιώθω». Μέσα από το ψυχόδραμα συναντούμε τον εαυτό μας και συναντούμε και τους άλλους, βαθιά και ανθρώπινα.

Πληροφορίες

Το εργαστήρι απευθύνεται σε :

σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν πώς δουλεύουμε με το ψυχόδραμα για την προσωπική ανάπτυξη.

Ημερομηνίες

29/10/2023 10:30 -

Τοποθεσία

Αγία Παρασκευή

Απομακρυσμένη παρακολούθηση:

Όχι

Θέλω να μάθω περισσότερα

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης