Μεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
Δουλεύοντας με τον Πειραματισμό για την Αλλαγή της Συμπεριφοράς (Behavioural Experiments)
Δουλεύοντας με τον Πειραματισμό για την Αλλαγή της Συμπεριφοράς (Behavioural Experiments)

25/05/2024 10:00 - 17:00

Δουλεύοντας με τον Πειραματισμό για την Αλλαγή της Συμπεριφοράς (Behavioural Experiments)

Κατηγορία: Ψυχολογία

Εισηγητής: Δρ. Ναταλία Κουτρούλη

Περιγραφή

Σας προσκαλούμε στο 7ο και τελευταίο εκπαιδευτικό εργαστήρι της σειράς “Τεχνικές Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας – Masterclass In Advanced Techniques”, που διοργανώνει το Κέντρο Ψυχής.
Στο χώρο μας  παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικής, Εποπτείας, Εκπαίδευσης & διεξαγωγής Σεμιναρίων, σε θέματα ψυχικής υγείας, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

 

Περιγραφή της τεχνικής Behavioural Experiments:

Στο πλαίσιο της γνωσιακής- συμπεριφορικής συλλογιστικής αναπτύχθηκε η μεθοδολογία των συμπεριφορικών πειραμάτων προκειμένου:
1. να συλλεχθούν εμπειρικά στοιχεία για την κατανόηση του τρόπου σκέψης του θεραπευόμενου
2. να παρατηρήσει και να κατανοήσει ο ίδιος ο θεραπευόμενος τόσο την δράση των άλλων, όσο και την δική του αντίδραση
3. να δοκιμάσει νέες, επιθυμητές και λειτουργικές συμπεριφορές σε συνθήκες που αποτελούν πρόκληση για τον θεραπευόμενο
4. να αποκτήσει κατάλληλες και αποτελεσματικές επικοινωνιακές δεξιότητες για να σχετίζεται περισσότερο λειτουργικά με τους άλλους
5. να ελέγξει πειραματικά αν ισχύουν οι πεποιθήσεις που οδηγούν σε δυσλειτουργία και να καταφέρει να αλλάξει την συμπεριφορά του.

Η μεθοδολογία των συμπεριφορικών πειραμάτων αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές και προχωρημένες τεχνικές προς την αλλαγή της συμπεριφοράς του θεραπευόμενου, με τα ερευνητικά δεδομένα να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά της σε πληθώρα δυσκολιών, όπως κατάθλιψη, επεισόδια πανικού, κοινωνικό άγχος, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή κα. Τα συμπεριφορικά πειράματα προϋποθέτουν  την ανάπτυξη της ευελιξίας και της δημιουργικότητας του θεραπευτή για να καταφέρει να σχεδιάσει ένα κατάλληλο, σαφές και ασφαλές πείραμα, καθώς και να ψυχο-εκπαιδεύσει τον θεραπευόμενο προς την εφαρμογή του. Στο παρόν εργαστήριο θα δοθεί έμφαση στην καλλιέργεια αυτών των δεξιοτήτων με στόχο να κατακτήσουν οι συμμετέχοντες την άρτια ένταξη του πειραματισμού στην θεραπεία, δημιουργώντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης στον θεραπευόμενο και εμπνέοντας την θεραπευτική αλλαγή.

Πληροφορίες

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν 3 εργαστήρια από την Σειρά Masterclass στο Κέντρο Ψυχής, δικαιούνται έκπτωση 15% στα δίδακτρα του τρίτου εργαστηρίου.

Η σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων με γενικό τίτλο Τεχνικές Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας και των Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Αποτελείται από 7 αυτοτελείς συναντήσεις, που παρουσιάζουν διαφορετικές τεχνικές και θεραπευτικές στρατηγικές.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν μια ή περισσότερες από αυτές.

Πληροφορίες Εργαστηρίου:

Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν έως 10 μέλη, κατόπιν αξιολόγησης της αίτησης τους. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και το υλικό της παρουσίασης σε ηλεκτρονική μορφή.

Ημερομηνίες

25/05/2024 10:00 - 17:00

Τοποθεσία

Νέα Σμύρνη

Απομακρυσμένη παρακολούθηση:

Όχι

θέλω να μάθω περισσότερα

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης