Μεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
Εργαστήριο animation: καν’ το όπως ο Disney
Εργαστήριο animation: καν’ το όπως ο Disney

03/02/2024 12:00 -
04/02/2024 - 15:00

Εργαστήριο animation: καν’ το όπως ο Disney

Κατηγορία: Τέχνη & Πολιτισμός

Καρπός, Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων

Εισηγητής: Μαργαρίτα Σιμοπούλου

Περιγραφή

Ενα διήμερο εργαστήριο animation όπου θα ανακαλύψετε δύο τεχνικές του animation που, αν και παραδοσιακές, χρησιμοποιούνται σήμερα με πολύ ατμοσφαιρικά αποτελέσματα για να δημιουργήσετε μικρές κινούμενες ιστορίες: την τεχνική frame by frame που χρησιμοποιούσαν στις παλιές ταινίες της Disney και την τεχνική του charcoal animation όπου θα εξερευνήσουμε τις εικαστικές δυνατότητες του κάρβουνου!

Θα πειραματιστούμε με δύο τεχνικές του animation που, αν και παραδοσιακές, χρησιμοποιούνται σήμερα με πολύ ατμοσφαιρικά αποτελέσματα και θα δημιουργήσουμε μικρές κινούμενες ιστορίες. Οι δύο αυτές τεχνικές βασίζονται στην λογική της δημιουργίας διαδοχικών εικόνων με ζωγραφική. Για το εργαστήριο δεν χρειάζονται προηγούμενες γνώσεις ή κάποια προετοιμασία από εσάς, αρκεί μόνο η έμπνευση και η καλή σας διάθεση!

Πληροφορίες

Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα από 17 ετών και άνω. Σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει στην πράξη δύο βασικές τεχνικές του animation που παράγουν γρήγορο και ποικιλόμορφο αποτέλεσμα με μεγάλη αφηγηματική δυναμική. Εχουν εφαρμοσθεί σε καλλιτεχνικά έργα, ταινίες και ομαδοσυνεργατικές δράσεις.

Εκπτώσεις:
10% σε ανέργους, φοιτητές και αιτούντες/ κατόχους ασύλου.

Ημερομηνίες

03/02/2024 12:00 -
04/02/2024 - 15:00

Τοποθεσία

Αθήνα

Απομακρυσμένη παρακολούθηση:

Όχι

Θέλω να μάθω περισσότερα

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης